We insure your holiday

Blog Article


MEDICATIE OP REIS
Date: 2022-10-15
MEDICATIE OP REIS

Als u medicijnen gaat meenemen naar het buitenland, is het verstandig om na te gaan of het gebruik ervan is toegestaan in uw land van bestemming. Dit is lang niet overal het geval. Dit moet worden opgemerkt.


Zware straffen voor het overtreden van lokale wetten
Het overkwam een vrouw die vorig jaar de pijnstiller tramadol meenam naar Egypte. Tramadol, een morfine-achtige pijnstiller geclassificeerd als een opioïde, is illegaal in het land. De vrouw in kwestie werd voor deze misdaad veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, maar had een gevangenisstraf van 25 jaar of meer kunnen krijgen.
Tramadol is niet het enige product dat in Egypte verboden is, andere landen hebben illegale drugslijsten. Dit geldt vooral voor verdovende middelen of psychofarmaca.
Schengengebied of niet-Schengengebied
De vraag is hoe u problemen kunt voorkomen tijdens uw vakantie in het buitenland. Welnu, het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) maakt eerst onderscheid tussen landen die zich in het Schengengebied bevinden en landen die dat niet zijn. Personen die binnen het Schengengebied reizen, moeten dit formulier invullen en minstens 10 dagen op voorhand naar het FAGG sturen. Daar worden de documenten gecontroleerd en per post teruggestuurd. Met dit document kunnen geïnteresseerden gemakkelijk naar elk land in het Schengengebied reizen.
De situatie is anders voor landen die geen deel uitmaken van het Schengen-akkoord. Raadpleeg in dat geval direct de website van de International Narcotics Control Board (INCB). Daar vindt u een lijst met verboden producten in alle landen van de wereld. Houd er rekening mee dat INCB de nauwkeurigheid van haar gegevens niet garandeert. Daarom raden we je aan om vooraf contact op te nemen met de ambassade of het consulaat van het land dat je bezoekt.
Bekijk ook het reisadvies op diplomatie.belgium.be

Hier vindt u snel relevante informatie (per land) die relevant is voor de lokale wetgeving, zoals zero tolerance voor drugs. Houd er altijd rekening mee dat sommige medicijnen in bepaalde landen verboden zijn en dat overtredingen zeer streng worden aangepakt. Behandel het vele malen harder dan je eigen land. medicijnen kopen in het buitenland Medicijnen kopen in het buitenland is niet altijd een goed idee. De samenstelling kan verschillen, maar de namen komen niet altijd overeen, dus het is gemakkelijk om fouten te maken. Op vakantie is het verstandiger om betrouwbare medicijnen uit België mee te nemen.
Maar wat als u uw medicatie vergeet of verliest op uw bestemming? Als u een behandeling nodig heeft, weet dan dat Sunassistance reisverzekeringen u kan helpen door u medicijnen, protheses, brillen of medische apparatuur te sturen. Uiteraard houdt Sunassistance zich aan de lokale wetgeving. Verdovende middelen en aanverwante producten zijn echter altijd uitgesloten.