We insure your holiday

Blog Article


Wat is een resiverzekering
Date: 2023-02-05
Wat is een resiverzekering

Wat is een reisverzekering?

  • Een reisverzekering is een verzekering die u afsluit voordat u op reis gaat. Het biedt de nodige zekerheid voor het geval er onverwachte omstandigheden optreden tijdens de reis, zoals medische kosten, annuleringen, vertragingen, verlies of diefstal van bagage.

 Waarom is een reisverzekering belangrijk?

  • Een reisverzekering is belangrijk omdat het u beschermt tegen onvoorziene kosten die kunnen ontstaan tijdens uw reis. Zonder een reisverzekering, zou u deze kosten zelf moeten betalen.

 Wat wordt gedekt door een reisverzekering?

  • De dekking van een reisverzekering kan variëren, maar meestal worden de volgende zaken gedekt: medische kosten, annuleringen, vertragingen, verlies of diefstal van bagage. Sommige verzekeringen bieden ook dekking voor activiteiten zoals bijvoorbeeld extreme sporten, maar dit is niet standaard.

 Hoe kiest u de juiste reisverzekering?

  • Bij het kiezen van een reisverzekering is het belangrijk om de volgende zaken in overweging te nemen:

Bestemming: waar gaat u naartoe? Er zijn landen waar de medische kosten aanzienlijk hoger zijn dan in Nederland, dus het is belangrijk om een verzekering te kiezen die deze kosten dekt.

Duur van de reis: hoe lang gaat u weg? De verzekering moet de gehele duur van de reis dekken.

Type reis: gaat u op vakantie of op zakenreis? Er zijn verzekeringen die specifiek gericht zijn op een bepaald type reis.

Eigen risico: sommige verzekeringen hebben een eigen risico, dit is een bedrag dat u zelf moet betalen voordat de verzekeraar de kosten vergoedt.

Activiteiten: gaat u extreme sporten doen tijdens uw reis? Controleer of de verzekering deze activiteiten dekt.

Wanneer moet u een reisverzekering afsluiten?

  • Het is verstandig om de reisverzekering af te sluiten op het moment dat u uw reis boekt. Hierdoor bent u direct gedekt voor eventuele annuleringen of wijzigingen die u moet maken voordat u vertrekt.