We insure your holiday

Blog Article


Corona virus - Covid 19 - breaking news - epidemie - pandemie
Date: 2020-03-10
Corona virus - Covid 19 - breaking news - epidemie - pandemie

De maatregelen in Italië ten het coronavirius zijn draconisch maar vermoedelijk noodzakelijk. Heel het land is in lockdown gezet. Mensen zullen via video conferentie moeten werken, via telefoon en email. Thuiswerken wordt ook de uitdaging van de komende weken. De beurzen crashen en de economie wordt hard geraakt. Vertelt men de volle waarheid over het corona covid 19 virus? Zijn het enkel mensen met een medischze voorgeschiedenis die sterven. Wij denken dat het veel gevaarlijker is dan een gewone griep. Heb je al landen in lockdown zien gaan voor een gewone griep? het advies van Sunassistance is : blijf zoveel mogelijk thuis en blijuf zeker thuis als je je niet goed voelt. Ga enkel buiten voor je werk of als je naar de supermarkt moet. Desinfecteer daarna steeds je handen of was je handen zeer goed. Kom ondertussen niet aan je gezicht. Wat zijn de symptomen ?

Koorts, hoest, loopneus, keelpijn en ademhalingsmoeilijkheden zijn enkele van de meest voorkomende symptomen van het nieuwe coronavirus.
"Het kan ernstiger zijn voor sommige personen en kan leiden tot longontsteking of ademhalingsmoeilijkheden", zegt de Wereldgezondheidsorganisatie.
"In zeldzame gevallen kan de ziekte dodelijk zijn. Oudere mensen en mensen met reeds bestaande medische aandoeningen (zoals diabetes en hartaandoeningen) blijken kwetsbaarder te zijn om ernstig ziek te worden met het virus."
Wat kunnen bedrijven doen?
Het is belangrijk dat bedrijven zieke werknemers aanmoedigen om thuis te blijven.
"Vereist geen nota van een zorgverlener voor werknemers die ziek zijn met acute aandoeningen van de luchtwegen ... aangezien kantoren en medische faciliteiten van zorgverleners het erg druk kunnen hebben en dergelijke documentatie niet tijdig kunnen verstrekken". Zieke werknemers mogen pas weer aan het werk gaan als hun temperatuur minimaal 24 uur onder de 37 ° C is gebleven, zonder de hulp van koortsverminderende of andere symptoomveranderende medicijnen, aldus de CDC.
En nu is het tijd om ervoor te zorgen dat de werkplekken brandschoon zijn.
"Maak regelmatig alle vaak aangeraakte oppervlakken op de werkplek schoon, zoals werkstations, werkbladen en deurknoppen," zei de CDC.
"Zorg voor wegwerpdoekjes zodat veelgebruikte oppervlakken (bijvoorbeeld deurknoppen, toetsenborden, afstandsbedieningen, bureaus) door medewerkers voor elk gebruik kunnen worden proper gemaakt."
En hoewel het misschien eenvoudig lijkt, oefenen veel volwassenen niet de juiste hoest- en niesetiquette (bedek je mond en neus volledig met een tissue of je bovenmouw) of was je handen minstens 20 seconden goed.
Dus adviseert Sunassistance bedrijven om posters op te hangen over hoe de verspreiding van ziekten kan worden voorkomen.
Hoe kun je jezelf beschermen?
Over het algemeen moet het publiek doen "wat u doet tijdens elk verkoudheids- en griepseizoen".

Dat omvat het wassen van uw handen vaak met zeep en water gedurende minstens 20 seconden. Vergeet niet de rug van je handen en onder je nagels te wassen, zegt de CDC.
Maskers kunnen uw coronavirusrisico zelfs verhogen.
De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan om minstens 3 voet (of 1 meter) weg te blijven van iedereen die besmet kan zijn.
Als jij je ziek voelt, bedek dan je hele mond en neus als je hoest of niest. Maar gebruik je handen niet. Gebruik je gebogen elleboog of een tissue die je direct daarna weggooit.
Hoewel men N95-maskers voor het algemene publiek niet aanbeveelt, worden ze wel aanbevolen voor gezondheidswerkers.
Maar bepaalde soorten gezichtshaar kunnen voorkomen dat ademhalingsapparaten effectief werken. 
Waarom is dit coronavirus anders?
Er zijn veel soorten coronavirussen, waaronder enkele die verkoudheid veroorzaken.
Maar deze dodelijke stam wordt een "nieuw" coronavirus genoemd omdat het niet eerder bij mensen is geïdentificeerd.

Het is om verschillende redenen ongebruikelijk:
- Wetenschappers geloven dat dit type coronavirus van een ander dier op mensen is gesprongen, wat zeldzaam is.
- Het werd vervolgens overdraagbaar van mens op mens, wat nog zeldzamer is.
- Een besmet persoon kan tot 14 dagen na blootstelling geen symptomen vertonen. Dat is vooral zorgelijk omdat dit nieuwe coronavirus kan worden overgedragen terwijl een persoon nog steeds geen symptomen vertoont.
Is er een remedie voor het nieuwe coronavirus?
Dit zijn de landen die het nieuwe coronavirus hebben
Dit zijn de landen die het nieuwe coronavirus hebben
Nee. Hoewel veel patiënten zijn hersteld van hun symptomen, is er geen remedie bekend.

Maar de eerste Amerikaanse studie van een medicijn om het nieuwe coronavirus bij mensen te behandelen, is aan de gang bij het University of Nebraska Medical Center in Omaha.
Dat klinische onderzoek zal de veiligheid en effectiviteit van het antivirale medicijn remdesivir evalueren bij volwassenen met de diagnose coronavirus, aldus de Amerikaanse National Institutes of Health.
Hoe zit het met een vaccin?
Wetenschappers werken aan een vaccin, maar verwacht dit niet snel.
Het testen van een medicijn op nieuw coronavirus bij mensen is begonnen
Men probeert er een te ontwikkelen, maar zegt dat het minstens een paar maanden zal duren voordat klinische proeven beginnen en meer dan een jaar tot een vaccin beschikbaar kan komen.
Los daarvan proberen wetenschappers in Texas, New York en China ook een vaccin te maken, zei  een vaccinwetenschapper aan het Baylor College of Medicine in Houston.
Maar de uitdaging is ontmoedigend.

"De les die we hebben geleerd is dat coronavirusinfecties ernstig zijn en een van de nieuwste en grootste wereldwijde gezondheidsbedreigingen."