We insure your holiday

Blog Article


ZIEKENFONDS ZIEKENKAS MUTUALITEIT
Date: 2019-05-20
ZIEKENFONDS ZIEKENKAS MUTUALITEIT

Ziektekosten op reis en het ziekenfonds.

De ziektekostenverzekering die je hebt via je ziekenfonds of mutualiteit komt tussen in de medische kosten als je in het buitenland ziek of gekwetst bent. Toch  loont het zeker de moeite om daarbovenop een reisbijstandsverzekering te nemen met bijstand aan personen.

  • De maxium vergoeding van het ziekenfonds is lager. Dit kan in verschillende landen (zoals Zwitserland) veel kopzorgen geven, aangezien de medische kosten soms hoog kunnen oplopen. Met je reisbijstand krijg je het verschil (een soort van remgeld) terug tussen wat het ziekenfonds betaalt en het bedrag van je ziektekostenfactuur.
  • Het ziekenfonds of mutualitieit komt niet overal ter wereld tussen. Dikwijls is de dekking beperkt tot Europa.
  • Diverse kosten zoals die van een reddingsteam worden niet vergoed. Ook bv een repatriëring als er op het thuisfront iets gebeurd. Bv overlijden van een familie tot de 2de graad.
  • Je moet in de meeste gevallen een vrijstelling of franchise betalen. Ook wordt dit het eigen risico genoemd. Dit kan bij ieder ziekenfonds verschillend zijn , maar hou er rekening mee dat dit bedrag soms hoog kan oplopen.
  • EEN GOEDE RAAD : NEEM EEN SUNASSISTANCE REISVERZEKERING EN WEET WAARVOOR JE BETAALT!    EUROPA OF WERELD EN ZONDER FRANCHISE OF VRIJSTELLING;